Spännande verk av Stephen King

Handen på hjärtat, visst är det väl härligt att få bli lite skrämd emellanåt? Att bli serverad spännande berättelser om spöken, vampyrer och andra skräckinjagande varelser kan innebära en mysig stund i favoritfåtöljen med antingen en läsplatta eller en tryckt bok. En författare som levererar exakt det här är Stephen King, mästaren i övernaturliga berättelser som allt som oftast utspelar sig i den amerikanska delstaten Maine. Här ska vi presentera ett par av hans verk, som för övrigt passar utmärkt att avlyssna på Bokus Play.

Salem’s Lot

Den som gillar vampyrer ska absolut inte missa den här oerhört gastkramande romanen som sätter fokus på den fiktiva staden Salem’s Lot, en liten ort med runt 2 000 invånare. Det lilla trygga samhället förvandlas successivt till en spökstad när ett par främmande män öppnar en antikaffär i centrum. Personer börjar försvinna för att snart dyka upp förändrade, som vampyrer.

Jurtjyrkogården

En familj flyttar ut på landet och stormtrivs med den sköna tystnaden och den friska luften. Dessvärre blir deras katt påkörd av en bil och avlider, till barnens stora sorg. En vänlig granne tar med dem och visar en begravningsplats i skogen. Det är en gammal indiansk plats som visar sig upphäva alla naturlagar. Den döda katten, väsentligt förändrad, blir snart levande och kommer tillbaka till dem. Ett större problem uppstår dock när den yngste sonen också avlider i en olycka. Ska han också begravas på samma plats?