Skriv en egen bok – så kommer du igång

Har du alltid drömt om att skriva en egen bok? Då måste du fråga dig själv vad det är du väntar på. Idag är det många som skriver och publicerar böcker, utan att vara en känd författare sedan innan. Naturligtvis kommer du att behöva ha en mycket tydlig plan för din bok och här berättar vi precis hur den planen bör se ut.

Vem som helst kan skriva en bok, men det är inte alla som kommer få den publicerad av ett förlag. Om du vill ha din bok mest för egen del rekommenderar vi att du investerar i fina pärmar som du kan använda som förvaring av boken. Hos Officedepot kan du välja mellan pärmar i olika storlekar och i olika färger. På så sätt kan du enkelt förvara din bok, dina bokidéer och tankekartor eller bilder som du vill använda till texten. Välj mellan träryggspärmar, ringpärmar eller klassiska plastfodral.

10 steg för att skriva din första egna bok

Vi har satt ihop tio viktiga steg som du behöver ta dig igenom för att lyckas med ditt bokskrivande direkt! Här listar vi våra bästa knep.

1. Ha en tydlig och klar bokidé. Se till att utveckla den ordentligt.

2. Se till att alla dina karaktärer är trovärdiga och att du har en tydlig bild av alla.

3. Skapa världen på samma sätt som du skapar karaktärerna.

4. Tänk ut hela din berättelse – använd gärna en tankekarta.

5. Skriv det första utkastet.

6. Förfina hela din skrivprocess och be sedan någon att korrekturläsa.

7. Bearbeta och redigera ditt manus i boken.

8. Anlita en lektör för en sista kontroll.

9. Avsluta hela boken och skicka sedan in den till ett förlag.

10. Marknadsför!

Observera att du inte behöver ett förlag för att ge ut en bok. Det är fullt möjligt att publicera den på egen hand om du har en bra budget.