Förverkliga författardrömmen

Drömmer du om att bli författare och lansera en bok? Vägen till att få en bok utgiven är lång och snårig, men det är inte omöjligt. Däremot är det viktigt att du har realistiska förväntningar och tillräckligt med kapital. Här hittar du de bästa tipsen.

Finansiera boksläppet

Det tar tid och kostar pengar att skriva och släppa en bok. Nya författare får inget förskott på boken innan de har ett kontrakt med ett förlag. Att få ett bokkontrakt är mycket svårt och därför måste nya författare ofta finansiera både skrivande och produktionen av boken själva. För att få ihop de pengar du behöver kan du sälja guld och diamanter på diamantbrev.se som är en smart tjänst. På deras hemsida kan du enkelt beställa ett gratis brev för att skicka ditt guld och dina diamanter. I diamantbrevet finns det tydliga instruktioner och ett förbetalt returkuvert. Brevet är försäkrat upp till 100 000 kronor och du får prisinformation via sms när diamantbrev.se har mottagit ditt guld. Om du godkänner priset får du pengarna insatta på ditt konto inom fem minuter. Om du har smycken och guld hemma som du ändå inte använder så kan det vara en bra idé att satsa pengarna på dina författardrömmar istället.

Vad kan du göra själv?

Har du skickat ditt bokmanus till fler förlag, men inte fått något positivt svar från någon? Då kan det vara dags att ta saken i egna händer. Du kan ge ut din bok själv utan att gå via en förläggare. Då har du själv ansvar för marknadsföringen och mycket annat. Det kostar mer, men å andra sidan får du boken utgiven och du har större kontroll. Glöm inte att du även behöver starta eget företag och vara insatt i vad det innebär.

Ta hjälp

Det kan vara svårt att göra allt själv, så fråga nära och kära om de kan hjälpa till. Kanske kan någon designa bokens omslag och någon annan kan korrekturläsa. Be alla dina bekanta att sprida information om boken i sociala medier.

Lycka till!