Så packar du böckerna inför flytten

Att ha en boksamling är fantastiskt, men samlingen kan överväldiga när man står inför en flytt. Förhoppningsvis kan de här tipsen för att packa böckerna inför flytten ge dig peppen att ta tag i bokhyllorna.

Flytten är en ypperlig chans att rensa i bokhyllorna

Det kan snarare vara emotionellt än fysiskt krävande att rensa bland böckerna. För många bokfantaster är nämligen böckerna hemmets själ, som det gamla citatet säger. Dessutom har man skapat personliga band till lektyren i form av minnen.

Givetvis kan du alltid flytta böckerna med dig. Samtidigt är flytten en ypperlig chans för dig att städa upp lite, att rensa bort de volymer du aldrig kommer bläddra i igen. För visst har du sådana böcker?

Även om det finns en viss charm i kvantitet på hembiblioteket blir samlingen som bäst när du omsorgsfullt väljer ut vad som ska ingå i den.

Att rensa innebär inte att du måste slänga böckerna. Tvärtom kan du ge dem nytt liv genom att tillgängliggöra dem för andra läsare.

Skänk alltså volymerna till personer som uppskattar dem eller donera dem till second hand i din stad. Gör det successivt så att du inte står där med tusentals böcker när flyttlasset väl går.

Bästa tipsen för att packa böckerna inför flytten

Vare sig du ska dra flyttlasset själv eller ta hjälp av exempelvis en flyttfirma Haninge eller på annan ort, är bra packning A och O. Hur kan du packa böckerna?

Om du packar i flyttlådor är det viktigt att fördela vikten jämnt. Undvik att lägga alla de tyngsta volymerna i samma låda, utan varva lätt och tungt.

För att skona ryggarna kan du packa i mindre lådor, annars är risken att även de stora lådorna fylls till brädden.

Vad kan du använda i stället för flyttlådor? Packa böckerna i resväskor på hjul alternativt i papperskassar från matbutiken. Då kan du enkelt dra eller bära samlingen.